Andra Mihail ne răsfață azi cu o prăjitură pufoasă cu vișine. Iată o rețetă simplă și rapidă pentru un desert savuros, perfect pentru orice ocazie.
Pentru această Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, iaurt, ulei, vișine.
Cum se prepara Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros:
Separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și mixează-le bine până obții o bezea fermă.
Adaugă treptat zahărul, mixând în continuare până devine lucioasă bezeaua și își păstrează forma.
Amestecă gălbenușurile, adaugă esența de vanilie, apoi încorporează iaurtul și, la final, uleiul, amestecând bine după fiecare ingredient.
Toarnă compoziția de gălbenușuri peste bezea și omogenizează cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Adaugă făina cernută cu praful de copt și incorporeaz-o în compoziția de ouă, la fel, cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Toarnă compoziția rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează frumos.
Adaugă vișinele scurse, din loc în loc.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 30-35 minute, până se rumenește frumos.
După coacere, scoate prăjitura din cuptor și las-o la temperat.
Pudreaz-o cu zahăr și așteaptă până se răcește de tot ca să o poți tăia.
Încearcă și rețeta de Prăjitură pufoasă cu vișine și cireșe sau rețeta de Pandișpan cu vișine.
Îți recomandăm și rețeta de Gofre cu vișine.