Are un gust nemaipomenit....am venit si cu reteta, dupa multe amanari :))) Spunea Gaby ,,intai ne-a povestit de ea, apoi ne-a dat-o cu fundul gol, apoi cu fundul pudrat si abiaaaaa mai pe seara ne scrie adevarul"
Mixam albusurile cu un praf de sare. Cand se intaresc adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou. Adaugam galbenusurile si amestecam bine. Adaugam treptat, uleiul, untul topit, laptele, nuca macinata si razatura de portocale.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o lingura de lemn. Impartim aluatul in doua, o parte o amestecam cu cacao.
Intr-o forma de copt punem alternativ cu lingura din ambele aluaturi.
Ungem in prealabil forma cu unt si faina, daca nu este din silicon forma.
Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 60minute pana se coace frumos aluatul.
Lasam sa se raceasca putin si scoatem din forma pe un gratar. Pudram cu zahar pudra cand este rece.