Chec cu felii de banana

de Tabita _ in Prajituri, 23 Feb 2013 | 4562 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot e chec cu banane, atunci sa se vada bananele.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 70 g zahar (preferabil pudra)
  • 50 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 banane mici (300 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu felii de banana:

Se da drumul la cuptor (160°) .

Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se introduc feliile de banana vertical in compozitie, cu interiorul paralel cu lungimea checului.

Se da la cuptor la 160 ° pentru 30-35 de minute. In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

TIPS-URI

1

Feliile de banana se pot pasa si introduce in compozitie, eu le-am vrut intregi.

2

Atentie! Este foarte important albusurile sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu felii de banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem