Ieri in Italia am sarbatorit ziua mamei si am facut prajitura.Reteta originala am luat-o de la Ina dar am facut mici modificari.....A iesit foarte gustoasa :)
BLAT
CREMA GALBENA
CREMA ALBA
Intr-un castron am amestecat ouale,zaharul,faina ,praf de copt si cacaoa.Le-am pus intr-o tava mai mica decat cea de aragaz,si am lasat la cuptor in jur de 30 min...se controleaza...proba scobitorii.
Crema galbena -se pun galbenusurile, laptele, zaharul vanilat si faina si se fierb in bain marine ,nu pe foc direct.
Cand se ingroasa se pune untul si zaharul pudra.
Crema alba-albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia tot untr-un vas pe bain marine,nu pe foc direct.
Dupa ce se scoate blatul se pune crema galbena si deasupra cea alba.
Eu am pus si nuca de cocos razuita.
Se pune la frigider pentru cateva ore.Eu am tinut toata noaptea.
A IESIT O BUNATATE!!!
1
in blat am pus esenza de rom
2
in crema galbena am folosit doar 6 linguri de zahar,mi s-a parut prea mult 10,si cu 6 linguri de zahar iese buna :)