Se pornește cuptorul, la 170 grade. Se pregătește o tavă de chec.
Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin dense și albe, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă fermă și lucioasă. Se adaugă făina, macul și praful de copt, se încorporează în bezea. Se adaugă coaja rasă și zeama de lămâie, apoi uleiul și se omogenizează pentru ultima dată.
Se pregătește forma de copt, prevăzută cu hârtie pergament. (Eu am folosit o formă din silicon și nu a mai fost necesară hârtia de copt).
Se toarnă compoziția de chec, se pune în cuptor, la 170 grade, timp de 50 minute. Checul trebuie să fie ușor rumenit, se poate face proba cu o scobitoare.
Se scoate, se lasă la temperat, apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se presară câteva ornamente pentru un plus de culoare.
Este foarte gustos acest chec alb cu lămâie și vă recomand să îl pregătiți și voi!