De cate ori cumpar praf de budinca imi reprosez toxicitatea lui,sau in fine, acele multe e-uri pe care prafurile de budinci le presupun.
Si totusi, budinca imi place! Atunci, ce este de facut?
O reteta pe care o am de la o doamna casatorita cu un iranian: budinca din faina de orez.
In mare parte am urmat reteta doamnei,insa,cum nu mai consumam deloc zahar, l-am inlocuit cu indulcitor, si am mai facut unele mici modificari pe care le voi numi pe parcurs.
A iesit mai buna decat imi imaginam, recunosc ca am fost cam sceptica...
In plus eu am pus esenta de vanilie- o fiola- si rodie ( pe care o ador); rodie zdrobita,si bobite intregi cu care am decorat budinca.
Se pune laptele la fiert, iar cand ajunge la punctul de fierbere se adauga zaharul ( indulcitorul praf), apoi cana cu faina de orez - in ploaie- si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Cand ajunge compozitia ca o smanatana mai groasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Apoi se adauga esentele ( de vanilie) si apa de trandafiri, se amesteca,se toarna in boluri si se decoreaza cu fistic ( si rodie, in cazul meu).
Se face si un sirop pe care il punem in stropi deasupra budincii.