V-am adus ceva dulce pentru dimineata la cafea >:D< Sunt atat de deliciosi incat cu greu te poti opri din mancat! I-am facut pana acum de foarte multe ori deoarece ne plac mult si sunt perfecti alaturi de o cana de lapte, ceai sau cafea! >:D
Intr-un bol am mixat untul moale la temperatura camerei cateva secunde pana a devenit spumos. Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si extractul de vanilie si am mixat pana am obtinut o crema fina. Am adaugat ouale,unul cate unul, si am mai mixat pana s-au incorporat bine. Am adaugat apoi jumatate din cantitatea de faina si am mixat bine. Am stins praful de copt cu zeama de lamaie si l-am adaugat peste compozitia de unt. Am adaugat si restul de faina si am mixat bine.(Va iesi un aluat destul de moale,dar asa trebuie sa fie)
Am tocat ciocolata si am adaugat-o si pe ea peste aluat amestecand usor doar cat sa o inglobez in aluat. Am dat apoi aluatul la frigider pentru 1 ora sau pana s-a intarit destul de bine.
Cu mana usor umezita de fiecare data am format bile de aprox 30 de gr pe care le-am asezat in tava tapetata cu folie sau hartie de copt.(destul de distantate deoarece se aplatizeaza )
Am dat tava la frigider pentru 10 minute si intre timp am dat drumul la cuptor.
Am introdus tava in cuptorul preincalzit pana au inceput sa se aureasca foarte usor marginile.(la suprafata nu trebuie sa se aureasca deloc). Am scos tava din cuptor si i-am lasat la racit in tava 5 minute apoi i-am transferat pe un platou unde i-am lasat apoi la racit complet.) Pe o parte din ei am trasat dungi din ciocolata topita dar sunt deliciosi si fara.