Asa cum stiti deja, luna aceasta gazduiesc Provocarea Dulce Romanie. Tema acestei editii este "De-ale camarii" , iar ingredientul propus Piersica. Ca o clarificare pot participa retete cu piersici, dar si retete de tot felul de conserve care nu contin aceste ingredient.
Cu aceasta ocazie am pregatit aceste galuste cu piersici si a iesit ceva interesant.
Cartofii i-am zdrobit cu furculita. Am pus la fiert o cratita cu apa in care urma sa fierb galustele. Am adaugat untul taiat feliute, oul, sarea, fructoza si am amestecat compozitia. In final am adaugat 160 gr faina si am obtinut un aluat destul de moale, pe care l-am pus pe planul de lucru tapetat cu faina. Am format un rulou pe care l-am taiat in 15 bucatele. Fiecare piersica am taiat-o in sferturi si fiecare sfert l-am taiat in 2 bucati. Bucatilor de piersici le-am taiat varfurile ascutite pentru a fi mai usor de modelat galustele. Am imbracat fiecare bucatica de piersica in aluat si am modelat galuste. Am fus galustele sa fiarba in apa clocotita. In momentul cand s-au ridicat la suprafata apei, erau fierte.
Intr-o tigaie am pus uleiul sa se incinga, apoi am adaugat pesmetul, migdalele macinate, fructoza si scortisoara si am amestecat. Am lasat pe foc pana cand a inceput sa se rumeneasca pesmetul. In aceasta tigaie am pus pe rand galustele si le-am imbracat cu pesmet.