Ceafa de porc la cuptor

de carmenvlad in Porc, 1 Mai 2011 | 10759 vizualizari

 

Este o reteta cu multe calorii, buna pentru gurmanzi si iubitori de carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ceafa de porc
  •  50 ml ulei de masline
  • ¼ lingurita cimbru
  •  ¼ lingurita busuioc
  •  ½ lingurita boia de ardei iute
  •  Sare si piper dupa gust
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • 3 linguri pasta de tomate diluata cu apa calduta
  • 3-4 catei de usturoi sau 3-4 fire usturoi verde  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor:

Bucatile de ceafa se bat usor cu ciocanul de snitele, se ung cu ulei de masline pe amandoua partile, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc si boia de ardei iute. Se stropeste cu vin alb si se lasa la temperatura camerei  1-2 ore. Apoi se aseaza carnea in tava de friptura, se adauga si sosul ramas, se acopera cu un capac si se da la cuptor pentru 1 ora (din cand in cand carnea se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu sosul din tava). Cand este aproape gata se scoate capacul, se lasa sa se rumeneasca putin carnea timp de 10 minute si se pune peste friptura pasta de tomate diluata cu apa calduta si usturoiul taiat marunt. Se mai lasa 5 minute, se scoate de la cuptor si se presara paterunjel verde tocat marunt. Se serveste cu cartofi la cuptor sau cu orice alta garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat