Nu prea stiam ce sa bag in cuptor, dar musai trebuia sa bag ceva, asa ca am scos cu o zi inainte bucatile de jambon pe care le aveam, iar ideile au venit pe parcurs.Sincer chiar mi-a placut ce am prestat, am lasat coastele si am trecut la jambon........bucatarasii stiu ce zic.....:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Pentru reteta de jambon la cuptor sunt necesare urmatoarele ingrediente: jambon, boia, legume, lamaie.
Iata cum se prepara reteta de jambon la cuptor
Mai intai am lasat jambonul sa se dezghete. Separat am amestecat piper, sare, boia si putin ulei de masline, am amestecat bine. Am luat bucatile de jambon dezhetate, spalate si uscate cu un servetel, le-am presarat cu sare apoi le-am tavait prin amestecul de mai sus, am lasat bucatile de jambon in vasul in care am facut amestecul. Am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am bagat la frigider pana a doua zi cand am bagat jambonul la cuptor. A doua zi am scos jambonul de la frigider, am pus o tigaie pe foc sa se incinga, am pus putin ulei apoi am calit bucatile de jambon pe ambele parti. Am asezat bucatile de jambon intr-o tava, am presarat legume deshidratate, am turnat peste bucatile de jambon uleiul in care am calit bucatile de jambon.Am acoperit cu hartie de copt, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus focul la minim spre mic, am lasat la cuptor cca 2 ore si 30 min. Inainte cu 30 min, am scos hartia de copt, am strors 1 lamaie peste bucatile de jambon, am asezat deasupra cateva feliute de lamaie. Am mai lasat la cuptor 30 min si am dat focul la mediu spre mare. Am servit cu cartof natur si ardei copt.
Vezi si reteta de Rasol cu cartofi la cuptor.