Castraveciori murati "bulgaresti"

de Merisor in Muraturi, 7 Sep 2012 | 32904 vizualizari

 

Acesti castraveciori ies dulci - acrisori.

 

INGREDIENTE

  • 6 KG castraveciori
  • sare
  • zahar
  • condimente pentru muraturi
  • rondele de ceapa
  • rondele de morcovi
  • catei de usturoi
  • marar uscat(maciulii si cozi)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveciori murati "bulgaresti":

Am ales castraveciori nici prea mici, dar nici prea mari.Reteta este pentru borcanele de 800 gr, dar eu am adaptat-o si la borcanele de 1600 gr pentru ca am folosit si din acelea.

Deci va spun cum se procedeaza pentru borcanul de 800 gr. Se spala castraveciorii bine si se lasa in apa rece pana cand se pregatesc borcanele si restul de ingrediente.

Se curata morcovii si ceapa si se taie rondele, Usturoiul se curata si se taie i doua(cateii). Mararul uscat se rupe cat sa incapa in borcane, ideal ar fi sa existe cate o maciulie la fiecare borcan, dar eu am folosit si frunzele si coditele uscate.

Am folosit condimente pentru muraturi la plic pentru ca acestea contin de toate(piper, coriandru, boabe de mustar, etc.).

Asezam pe fundul borcanelor 2-3 rondele de ceapa, 2-3 de morcovi, 2-3 bucati de usturoi si cate o maciulie de marar dupa care asezam cu grija castraveciorii sa nu ii spargem. Eu am incercat sa-i asez vertical sa intre mai multi in borcan. Dupa ce i-am asezat turnam otet pana la semnul de jos al borcanului, fiecare borcan are niste dungi in partea de jos, pana acolo am pus otet, apoi punem o lingurita de sare grunjoasa mai cu varf si doua linguri de zahar. Mai punem codite si frunze de marar si condimente pentru muraturi, apoi completam cu apa pana la gatul borcanelor si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o oala cu gura mai larga si turnam apa pana la gatul borcanelor. Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc incet doar 5 minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi stingem focul si lasam borcanele in apa fiarta pana se racesc natural.

 

TIPS-URI

1

pentru a iesi mai picanti se pun si rondele de hrean curatate.

2

cand sunt gata, castraveciorii trebuie sa isi schimbe culoarea intr-un verde kaki

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveciori murati "bulgaresti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

babi5 1

21.08.2013, 12:25

si uite asa incet incet se umple camara

Mirela Suba 1

21.08.2013, 16:43

ceva bun pt iarna yuuuuuuuumi

Panacris 1

05.08.2015, 17:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati la borcan