Cartofi prajiti ca la tara

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 30 Ian 2010 | 9383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi marunti
  • 30 gr de unt
  • 30 gr ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi prajiti ca la tara:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu.

Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de coaja. Cartofii curatii se sareaza , se pipareaza si se amesteca bine in vas.

Intr-o tigaie incalzita bine cu ulei, se adauga untul si se pun cartofii fierti si curatati de coaja la prajit. Cartofii se prajesc la un foc mediu timp de 10 minute, mereu amestecind cu o lingura de lemn , pina se rumenesc bine.

Se servesc la masa fierbinti cu pirjoale a la Chisinau.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi prajiti ca la tara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

anisoara 1

06.02.2010, 20:35

Oana, skuze , nu am observat comentul tau. decorul de ceapa se face foarte repede si usor. Se taie atent dealungul coditelor de ceapa in mai multe fisii cu un cutit bine ascutit. Dupa aceia se pun intr-un vas cu apa foarte rece , cu gheata, si se lasa pe o ora , Fisiile de ceapa incep sa se roteasca si primesc o forma foarte frumoasa. Le scoti din apa si ornamentezi la dorinta.

Ligia Bxl 1

10.01.2011, 17:48

elena1988 1

03.03.2011, 18:03

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti