Cu această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare este @Ștefania Anastasiu, iar în această luna gazdă este Maria Udrea alias Merișor. Draga de ea ne-a propus pentru provocare să pregătim ce dorim din Aperitive, Salate și Dulciuri. Am ales rețeta de brioșe aperitiv cu cușcuș și carne. Nah, am schimbat un pic rețeta, defect Panacris ;) Dar vă asigur că e la fel de bunăăăă;) Până să postez rețeta sau ”evaporat” câteva brioșe :D, noroc că am avut ușa la bucătărie închisă pentru pozele de prezentare ;) Spor și poftă bună! Rețeta de plecare este aici: http://www.bucataras.ro/retete/briose-aperitiv-cu-carne-tocata-si-cuscus-70113.html Mulțumesc Merișor :-*
Pentru cuș-cuș:
Se pune apa la fiert, după ce a început să bolborosească, se adaugă sarea și uleiul de măsline, apoi se adaugă cușcușul și se oprește focul. Se acoperă și se lasă la hidratat cca. 10 minute. După ce s-a umflat se strecoară pentru surplusul de apă și se amestecă cu ouăle de prepeliță bătute, apoi se lasă la odihnă.
Pentru umplutură:
Legumele (ceapa, usturoiul, ardeiul copt, morcovul) se curăță se toacă mărunt și se dau la dinstiut în puțin ulei și apă. Se adaugă carnea din conservă mărunțită, roșiile cubulețe, porumbul din conserva SunFood, se asezonează de mirodenii, iar la final se oprește focul și se adaugă ouăle de prepeliță bătute, se amestecă energic ca să se încorporeze toate ingredientele.
Formele de brioșe se pregătesc, apoi se umplu cu o lingură de cușcuș, o lingură de umplutură, apoi din nou cușcuș, iar la final se presară cașcaval ras.
Se dau brioșele la copt în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 220 grade. Se servesc fierbinți cu adaos de ketchup, sau reci după gustul fiecăruia;) Spor și poftă bună! P.S. Pare complicat, dar chiar e simplu de preparat, mai laes dacă ai toate ingredientele la îndemână ;)