Placinta turceasca cu branza si spanac

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2014 | 20423 vizualizari

 

Afara-i frig...... dar in casa e cald si bine, mai ales cand te imbie mirosul unei placinte extrem de gustoase.... ... va invit cu drag pe toti!

 

INGREDIENTE

  • Foi de placinta: Daca gasiti foi Yufka aveti nevoie de 3 bucati mari daca nu, preparati-le pe acestea, sunt foile mele preferate de dobrogeana, foarte usor de facut si tare versatile.
  • 500 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 plic de drojdie uscata
  • faina pentru intins foile
  • Umplutura:
  • 2 pungulite spanac congelat( in jur de 320 gr o bucata)
  • 1 ceapa medie
  • 500 gr branza feta
  • 4 linguri ulei de masline
  • Sos:
  • 400 gr iaurt grecesc( 10%)
  • 2 oua
  • 100 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de turmeric
  • Glazura:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • susan
  • Tava cu inel culinar 42/29

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta turceasca cu branza si spanac:

Preparam foile:

Din ingredientele pentru foi, preparam un aluat potrivit de moale,  pe care-l infainam usor o singura data si veti vedea ca devine nelipicios si foarte usor de lucrat.

Impartim aluatul in 3 bucati egale. Nu vom lasa aluatul la crescut, insa e bine sa avem cald in bucatarie.

Vom intinde fiecare bucata intr-o foaie mare dreptunghiulara,  foarte subtire.

Tapetam forma cu pergament pentru copt si asezam prima foaie, lasand usor marginile sa atarne peste forma.

Pregatim umplutura:

Intr-o tigaie punem 4 linguri de ulei si  ceapa tocata, apoi imediat spanacul congelat, lasam la foc mic cu capac sa se inabuse, amestecam usor din cand in cand si este gata in 7 sau 8 minute. Lasam putin la racit spanacul si-l amestecam cu branza faramitata. Puteti stabili singuri proportiile pentru branza si spanac in functie de ce va place mai tare.

In tava peste prima foaie punem o parte de sos si ungem uniform apoi asezam o parte din umplutura cu spanac. Pliem marginile ca in imagine si ungem cu sos insistand in special asupra foii, mijlocul va ramane cu umplutura.

Aducem deasupra alta foaie si ungem cu sos apoi asezam umplutura si din nou sos, apoi din nou foaie si procedam in acelasi mod.

Peste ultima foaie vom pune glazura de lapte si galbenus apoi vom presara susan.

Am pus placinta la cuptor si am tinut-o pana s-a rumenit la 180 de grade, in jur de o ora.

Placinta o putem taia calda....daca alegeti sa o probati, va doresc pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta turceasca cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort sarat cu spanac si ricotta