Vorbeam intr-o zi cu un prieten si ii spuneam ca vreau sa fac cativa cartofi prajiti. El a spus: toaca si o ceapa si cand sunt aproape gata, pune-o peste cartofi. O sa-ti placa! Zis si facut :)) Cred ca este cel mai simplu preparat pe care il poate face cineva, insa, m-am gandit sa va arat varianta aceasta de cartofi pai (prajiti) pentru ca este prima data cand incerc combinatia aceasta si pur si simplu "m-a dat pe spate". Sunt suuuper!
Cartofii de curata de coaja, se spala si se taie pai sau rondele. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie si cand este fierbinte se adauga cartofii.
Ii intindem in strat subtire, pe toata suprafata tigaii astfel incat sa se prajeasca toti in acelasi timp.
Tocam ceapa marunt si o adaugam peste cartofi in momentul in care acestia inca nu sunt rumeni, dar in acelasi timp nu sunt nici cruzi.
Amestecam usor si ii mai lasam aproximativ 5 min.
Ii scoatem cu tot cu ceapa pe farfurie, presaram sare si servim.
1
Daca facem si un mujdei de usturoi...si mai avem si putina paine calda facuta pe vatra...mhhh...