Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor cu sos

de daniastefania in Pui, 1 Iul 2015 | 3739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 10 cartofi noi
  • 2 rosii
  • 1/2 ceapa
  • 1/4 telina
  • 2 ardei rosii
  • 2 mere
  • Sare
  • Piper
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 4 lingurite zahar
  • Ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor cu sos:

Incepem prin a face sosul. Spalam rosiile si le blenduim, apoi le dam prin strecuratoare sa scapam de seminte si coaja. Curatam ceapa, telina, merele si ardeii si le blenduim. Punem toate legumele blenduite intr-un vas pe foc. Lasam sa fiarba cam 1 ora la foc mic. Adaugam condimentele si zaharul si mai lasam sa fiarba 10 minute. Stingem focul si lasam sosul sa se raceasca.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru. Condimentam cu sare, piper, boia si punem si putin ulei. Spalam bine si pulpele de pui. Le condimentam, in acelasi fel cum am procedat cu cartofii. Asezam pulpele si cartofii in tava de cuptor, le stropim cu putin ulei si le lasam sa se rumeneasca frumos. Dureaza cam o ora jumate.Dupa 40 minute intoarcem pulpele si cartofii  pe cealalta parte, sa fie rumeniti frumos pe ambele parti! Apoi stingem focul si scoatem din tava. Lasam pulpele sa se odihneasca 10 minute. Asezam pulpe si cartofi in farfurie si servim alaturi de sos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la tava cu pilaf