Sunt tot felul de combinatii de condimente care pot da o savoare deosebita chiar si unui fel de mancare aparent banal. Evident, cand se preteaza, e de preferat sa fie plante proaspat culese si pline de viata, din jardiniera proprietate personala :).
Cartofii, de pilda, se inteleg bine cu coriandrul, dafinul, oregano, paprika, cimbrul, rozmarinul.
Cartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs intr-o strecuratoare si ii lasi putin sa se raceasca.
Separat, intr-un bol, amesteci uleiul cu smantana, iaurtul, mirodeniile si usturoiul taiat marunt (foto 2). Scalzi cu grija cartofii in sos si ii lasi la imprietenire 10 min (foto 3). Numai bine cat sa dai drumul la cuptor si sa il setezi la 200 de grade.
Tapetezi forma cu hartie de copt si pui cartofii (foto 4) sa se rumeneasca pentru 35-45 de min. Pofta buna!