Orez gratinat

de Bunica in Mancare copii, 21 Feb 2015 | 6922 vizualizari

 

Am vorbit acum cateva zile cu Gabi si-mi spunea ca a facut orez cu cascaval. Vorbea cu atata patos ca-mi ploua-n gura. Asa ca, astazi am prestat un orez delicios. N-am pus in el sofran, ca am eu un mic mofturici si nu stiu daca l-ar fi acceptat.

 

INGREDIENTE

  • 200 g. orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 legatura marar
  • 600ml zeama de supa
  • 50 g. cascaval
  • 2 linguri ulei pentru uns vasul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez gratinat:

Pune uleiul in tigaie la incins.

Curata, spala si toaca marunt ceapa.

Pune ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa.

Adauga orezul spalat.

Caleste orezul impreuna cu ceapa 5 minute.

Adauga 600 ml supa (zeama in care ai fiert pui cu legume)

Lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.

Cand orezul este fiert stinge focul si lasa sa se raceasca putin.

Adauga mararul spalat si tocat marunt.

Ia un vas ceramic sau ce alt vas ai, unge-l cu ulei.

Rade cascavalul pe razatoarea mica.

Pune in vas jumatate din cantitatea de orez, presara cascaval, pune orezul ramas si cascaval deasupra.

Da vasul la cuptorul incins pentru 20 minute, pana se gratineaza frumos deasupra.

Serveste simplu sau drept garnitura la o friptura alaturi de muraturi sau salata verde.

TIPS-URI

1

Ceapa pusa la calit se lasa pana devine sticloasa, sa nu se arda.

2

Proportia apa/zeama orez este de 1 la 3.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez gratinat" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia