Pregatesc de mult reteta asta, dar tot nu i-a venit randul s-o postez. E deliioasa si satioasa.
Intr-o tigaie turnam 2 linguri ulei, asteptam sa se incalzeasca si adaugam caracatita, acoperim si o fierbem la foc mic 15-20 minute. Oprim flacara si o lasam sa raceasca putin.
Separat in alta tigaie incapatoare, sotam 2 minute usturoiul, adaugam ceapa, sotam pana ceapa devine sticloasa, cu usoare urme de aramiu pe margini. Adaugam ardeiul, sotam inca 2 minute, apoi rosiile.
Adaugam caracatita taiata grosier, vinul, condimentele italiene, curcuma si lasam 4 minute sa fiarba la foc mic.
Pe mijloc adaugam cana cu orez, turnam supa de peste pe marginea vasului. Incet, fara sa deranjam orezul. Daca mai e nevoie de supa, mai adaugati putin. Trebue sa acopere orezul complet. Nu amestecati. Acoperiti si lasati la foc mic, conform instructiunilor de pe ambalajul orezului. Eu am lasat aproximativ 25 min.
Oprim flacara, adaugam in mijloc untul si lasam acoperit inca 15 minute.
Scoatem capacul si amestecam bine, potrivim de sare, piper si chili daca va place.
Se serveste imediat, cu patrunjel proaspat tocat si felii de lamaie, iar pentru un plus de aroma, si cu ardei trasi la tigaie.
Pofta mare! Sper sa va placa :)
1
Alegeti orezul potrivit, altfel nu o sa va iasa bine
2
Dupa ce ati pus orezul, nu amestecati, astfel nu se va prinde orezul de fundul tigaii. Nu e nevoie sa spalati orezul inainte, nu e nevoie sa adaugati apa la caracatita, ea va lasa sucul ei.