Tot nume ciudate,caponata e traditional siciliana si renumita,adica un fel de zacusca ca la noi acasa,asa cum face fiecare in modul sau,eu am incercat de data asta cu pere bine facute,mature si bune sucoase,americanii tot abina verdeturile cu fructele,eu de ce nu..a iesit bun si dulceag,mai bun ca si cu ceapa rozolita intr-adevar,eu sunt intoleranta la ceapa si ma arde la stomac,prefer fara,dar de data asta chiar am gasit solutia mai dulceaga la zacusca,iar cele doua amuse bouche mi-au ramas de la reteta precedenta,si le-am gustat dupa zacusca mea,sper sa va placa si voua.
1.Se pregateste o tigaie in care se pun vinetele taiate cubulete, dovleceii, rosiile curatate de coaja si perele curatate si ele.
2.Se lasa la copt cu ulei de masline, sare, ardei iute si vin rosu pana se inmoaie toate, cam 30 minute aproximativ, frunzele de busuioc se pun la urma pentru un gust mai puternic.
3.Se aseaza in farfurie si se decoreaza cu cateva amuse bouche.