Canneloni

de Criss in Cannelloni, 5 Noi 2013 | 18991 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 cutie paste cannelloni
  • -800 g carne tocata de pui (se poate si alt fel de carne, eu prefer carnea de pui)
  • -250 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -1 bucata usturoi
  • -1 morcov
  • -sare, piper, cimbru
  • -2 linguri pasta de rosii
  • Pentru sosul de rosii:
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 cutie rosii in bulion
  • -1 ceapa mica
  • -1 usturoi
  • -2 frunzulite de busuioc
  • -sare, piper
  • Pentru sosul bechamel:
  • -2 linguri unt
  • -2 linguri faina
  • -300 ml lapte
  • -sare, nucsoara
  • +
  • -80 g cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canneloni:

Se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc in uleiul de masline, se adauga morcovul ras, carnea si ciupercile taiate cubulete, sare, piper, cimbru si pasta de rosii. 

Pastele se fierb in apa cu sare timp de 4 minute, nu mai mult. Se pot folosi si nefierte insa banuiesc (,) ca raman mai tari, al dente si mie nu prea imi plac pastele al dente. 

Pastele fierte si racite se umplu cu amestecul de carne si ciuperci. Folositi cea mai mica lingurita pe care o aveti.

Intr-un vas termorezistent se toarna sosul de rosii si se aseaza pastele umplute. Se toarna deasupra sosul bechamel, se rade cascaval si se pune tava in cuptor pentru 40 minute.  

Sos de rosii: Se toaca marunt ceapa si usturoiul, se calesc in uleiul de masline. Se adauga rosiile taiate cubulete si bulionul, putina apa, sare, piper, busuioc si se fierbe 7-8 minute.  

Sos bechamel: Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se rumeneasca putin faina, dar amestecam mereu. Atentie sa nu se arda. Adaugam lapte, avand grija sa amestecam mereu in sos. Lasam la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu. Se condimenteaza cu sare si piper si putina nucsoara.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Canneloni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Criss 1

05.11.2013, 15:55

OK Dia, data viitoare le fac asa, fara sa le fierb in prealabil.

Criss 1

05.11.2013, 15:56

Laura, ce nu fac eu pentru Alexutul meu? El adora cannelloni, pastele in general, asa ca vrand nevrand...am rabdare.

Valy_T 1

15.01.2014, 09:43

Buna,

Te rog sa imi spui ce pasta de rosii folosesti pentru compozitie.

Mersi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne