Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici

de simona72 in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 4413 vizualizari

 

Initial am gandit reteta cu foi de lasagna, dar am constatat in ultimul moment ca nu am in casa si le-am inlocuit cu canelloni. Nu este ceva extraordinar si pare un desert consistent, avand in vedere ca am folosit si orez si paste. Noi l-am servit dimineata in loc de mic dejun cu un bol mic de capsuni. Fiindca am folosit Green Sugar in loc de zahar am mai compensat din consistenta desertului/micului dejun, care este obtinut din extract de stevie, nu modifica gustul si este permisibil si preparatelor care necesita coacere. Este minunat atat pentru diabetici cat si pentru cei care sunt la dieta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie canelloni
  • 500 ml lapte de cocos
  • 250 g orez
  • 1 cana apa(aproximativ 300 ml)
  • 8 pliculete Green Sugar
  • 1 lingura unt
  • 1 cutie compot piersici
  • pentru decor si servit:
  • smantana pentru frisca
  • 1-2 pliculete Green Sugar
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici:

In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si adaugam lapte in functie de consistenta dorita. Adaugam indulcitorul Green sugar la urma, amestecam si lasam sa se raceasca. Cand orezul este cald si nu ne arde la maini, il punem intr-un pos, fara dui, mie mi s-a adaptat perfect posul la diametrul unui canelloni. Astfel, umplem canelloni cu orezul cu lapte. Asezam canelloni intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Peste canelloni turnam siropul de pe compotul de piersici, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, pana canelloni sau inmuiat.

Din fructele din compot facem un piure, pasirand bine fructele la robotul de bucatarie. Punem piureul peste canelloni,ii lasam sa se raceasca si servim o portie de canelloni cu putina frisca batuta deasupra si capsuni. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

din cantitatea de orez cu lapte facuta, mi-a ramas o portie considerabila. Am pus cateva feliute de fructe din compot pe fundul unei cupe, am adaugat orezul cu lapte, iar felii de fructe si deasupra frisca si putin piure de fructe...

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste