Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici

de simona72 in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 4217 vizualizari

 

Initial am gandit reteta cu foi de lasagna, dar am constatat in ultimul moment ca nu am in casa si le-am inlocuit cu canelloni. Nu este ceva extraordinar si pare un desert consistent, avand in vedere ca am folosit si orez si paste. Noi l-am servit dimineata in loc de mic dejun cu un bol mic de capsuni. Fiindca am folosit Green Sugar in loc de zahar am mai compensat din consistenta desertului/micului dejun, care este obtinut din extract de stevie, nu modifica gustul si este permisibil si preparatelor care necesita coacere. Este minunat atat pentru diabetici cat si pentru cei care sunt la dieta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie canelloni
  • 500 ml lapte de cocos
  • 250 g orez
  • 1 cana apa(aproximativ 300 ml)
  • 8 pliculete Green Sugar
  • 1 lingura unt
  • 1 cutie compot piersici
  • pentru decor si servit:
  • smantana pentru frisca
  • 1-2 pliculete Green Sugar
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici:

In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si adaugam lapte in functie de consistenta dorita. Adaugam indulcitorul Green sugar la urma, amestecam si lasam sa se raceasca. Cand orezul este cald si nu ne arde la maini, il punem intr-un pos, fara dui, mie mi s-a adaptat perfect posul la diametrul unui canelloni. Astfel, umplem canelloni cu orezul cu lapte. Asezam canelloni intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Peste canelloni turnam siropul de pe compotul de piersici, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 minute, pana canelloni sau inmuiat.

Din fructele din compot facem un piure, pasirand bine fructele la robotul de bucatarie. Punem piureul peste canelloni,ii lasam sa se raceasca si servim o portie de canelloni cu putina frisca batuta deasupra si capsuni. Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

din cantitatea de orez cu lapte facuta, mi-a ramas o portie considerabila. Am pus cateva feliute de fructe din compot pe fundul unei cupe, am adaugat orezul cu lapte, iar felii de fructe si deasupra frisca si putin piure de fructe...

Daca ti-a placut reteta noastra "Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker