Am tot citit si auzit de retete cu calamari umpluti dar eu pana acum nu am mai facut,dar cum sunt mare admiratoare a acestor preparate cu fructe de mare,am zis sa incerc si eu sa vad cum e.Sincer…nu m-a dat pe spate reteta desi am adaptat ce am gasit pe internet la stilul si gusturile mele insa acum,dupa ce am mancat pot spune ca as fi facut si un sos de lamaie la acest preparat,dar voi sti asta pentru o data viitoare :)
Pulpele le-am taiat bucatele mici si le-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si le-am lasat cam 30 min in aceasta marinata.
Legumele le-am taiat cubulete mici,apoi intr-o tigaie am pus usturoiul si carnatul chorizo taiate marunt,impreuna cu putin ulei de masline,le-am lasat putin ca sa se prajeasca apoi am adaugat legumele cubulete si le-am calit impreuna cu cateva capere.Dupa ce legumele au fost gata,le-am scos intr-un castron si am pus in tigaie pulpele cu tot cu marinata si le-am lasat pana s-au gatit foarte bine.Cand pulpele au fost gata am adaugat peste ele si legumele si le-am amestecat apoi am dat totul deoparte.
Calamarii spalati si scursi de apa i-am umplut apoi cu acest amestec de pui si legume,i-am prins cu o scobitoare pentru ca umplutura sa nu cada din ei si i-am pus 1 minut pe gratar pentru a prinde o culoare frumoasa.Apoi i-am luat de pe gratar si i-am bagat la cuptor intr-o tava cu putin ulei si supa de pui,unde i-am lasat 12-13 minute.
Am fiert si un orez basmati cu sare si 2 cuisoare pentru a servi ca si garnitura. A fost buna reteta pana la urma, dar data viitoare stiu exact ce vreau sa adaug retetei pentru a fi cu adevarat extraordinara.
Pofta mare!