M-am gandit sa va aduc ceva dulce de ziua mea. Nu am facut torturi sofisticate, decorate in fel si chip, am ales sa pregatesc aceasta rulada, simpla, si in plus, este de sezon. Va poftesc pe toti la o feliuta!
Pentru blat:
Pentru crema:
Crema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam de pe foc, lasam sa se tempereze, apoi o bagam la frigider cateva ore sau o puteti pregati de seara. Dupa cateva ore, o scoatem din frigider si o mixam spuma. Intr-un bol amestecam galbenusul cu zaharul, incorporam amidonul, cacaoa si putin lapte. Le amestecam bine. Restul de lapte il punem pe foc, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon. Dam focul la mic, amestecam pana se ingrosa ca o budinca. Dam deoparte cand este gata si lasam sa se raceasca. In crema cu frisca mixata, punem crema fiarta, rece, cate putin si le amestecam. La final o aromatizam cu esenta de rom.
Blatul: Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina, cacaoa si praful de copt, cernute. Incorporam esenta, iar la final albusurile spuma, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute. Cand este gata, il scoatem, il desprindem de pe hartie si il rulam. Dupa ce am rulat blatul il imbracam in hartia in care l-am copt, strangem bine capetele si il lasam sa se raceasca. Blatul rece il desfacem, punem cam 3/4 din crema, ungem blatul, apoi rulam strans. Taiem un colt si il asezam cam pe la mijlocul ruladei mari, sa ii dam forma unei buturugi. Cu restul de crema imbracam buturuga, iar cu o furculita trasam niste dungi. O decoram cu nuca de cocos si felii de mandarina. O bagam la frigider macar 2-3 ore.
Pofta buna!