Foi cu nuca caramelizate

de nadina73 in Dulciuri, 23 Aug 2010 | 19035 vizualizari

 

o reteta foarte rapida si foarte buna,fara cuptor

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 15 linguri zahar care se caramelizeaza pe foc
  • 370 unt
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 600 nuca macinata
  • 5 vanilii
  • Decor :4 linguri gem caise si ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu nuca caramelizate:

Se caramelizeaza cele 15 linguri de zahar la foc mic

Se pune untul  peste zaharul caramelizat pana se topeste

Cele 6 oua intregi se bat bine spuma cu 300 g zahar

Nuca se macina sau se toaca marunt(se poate  praji da o aroma grozava)

Cand untul e topit in caramel  se pune nuca macinata si se amesteca  bine dupa care se pun ouale batute cu zaharul ,vaniliile si se amesteca bine pe foc aproximativ 5-7minute pana se leaga foarte bine,depinde de foc

Se lasa la racit dupa care se umplu foile cu crema rezultata.

Se pune o foaie un rand de crema si iar foaie si crema ...............eu am pus 6 foi si 5 de crema

Deasupra am pus putin gem si ciocolata,se poate pune din compozitia de crema sau nuca de cocos..............

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu nuca caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel