Pentru chiftelute:
Pentru piure:
Curatati mai intai cartofii pentru piure, taiati-i cubulete si puneti-i la fiert in apa rece.
Tocati carnea, alternand cu ceapa, usturoiul, morcovul si la final painea uscata. Daca nu aveti masina de tocat, le puteti marunti cu un robot de bucatarie.
Amestecati apoi ingredientele tocate cu oul batut, patrunjelul si condimentele dupa gust.
Formati chiftelutele si prajiti-le in baie de ulei incins.
Scoateti-le pe un servet de hartie si pastrati-le apoi la cald pana este gata piureul.
Scurgeti apa de la cartofii fierti, adaugati untul, sare dupa gust si jumatate din laptele fierbinte si mixati. Daca mai este nevoie, adaugati apoi si restul de lapte.
Puneti in piure cele doua linguri de chives tocate si amestecati. Puteti pune si alte verdeturi, dupa gust.
Serviti chiftelutele alaturi de piureul de cartofi.