Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2021 | 2245 vizualizari

 

Zilele trecute Rocsi ne făcea poftă cu ai ei cartofi apetisanți și ne întreba cine rezistă tentației. Eu n-am rezistat și am pregătit rețeta. N-am avut sos barbeque și nici roșii uscate, dar au ieșit la fel de delicioși. Mulțumesc pentru idee Rocsi! Pupici! :-*
Cine rezistă tentației?
Noi i-am servit cu o friptură de purcel, pe care am pregătit-o în tava de fontă câștigată recent la concursul de Paște. A ieșit delicioasă și friptura.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • usturoi pudră
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g bacon
  • 2 linguri parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan:

Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o paleta (sau cu mâinile), ca să se amestece bine toate. 

Pui hârtie de copt într-o tavă, așezi cartofii, iar deasupra pui baconul tăiat feliuțe și usturoiul curățat și tăiat feliuțe. 

Introduci tava în cuptorul încins, la 190-200 de grade C, pentru 40 de minute. După 25 de minute, setezi funcția grill. Dacă nu aveți această funcție, atunci întorci cartofii. Când sunt gata, îi scoți din cuptor, îi pui pe o farfurie și presari parmezanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu verdeata