Un desert delicios!
Spalam orezul foarte bine si il fierbem in laptele indulcit cu cele 3 linguri de zahar, amestecand mereu sa nu se prinda. Cand orezul e fiert, adaugam coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 2 minute.
Separam albusurile de galbenusuri, si amestecam galbenusurile cu orezul.
Mixam albusurile spuma si le incorporam in orez.
Turnam compozitia de orez intr-o tava tapetata cu putin unt si faina.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30-35 minute.
Lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un platou.
Pana cand se raceste budinca putin, facem sosul de zmeura. Spalam bine zmeura.(se poate prepara si cu zmeura congelata, doar sa o decongelati inainte de folosire)
Intr-o craticioara mica punem zmeura cu 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.(cca 10 minute)
Lasam sa se raceasca si servim alaturi de budinca taiata felii.
Sosul in combinatie cu budinca este uimitor de bun, eu sunt un mare fan al zmeurei, asa ca mi-e greu sa nu laud minunatia aceasta :) Bon appetit!
1
Puteti servi budinca cu diverse sosuri dulci, sau cu ciocolata rasa, etc...