Bruschete floricele/fluturasi si ciupercute cu calamari si ghimbir

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 1922 vizualizari

 

Cu aceasta reteta am castigat 2 tavi de copt. :P

 

INGREDIENTE

  • cateva felii de paine toast;
  • 300 g calamari mici;
  • 200 g rosii,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 100 ml vin alb,
  • 20 g ghimbir ras,
  • 3-4 frunze busuioc,
  • 1 catel usturoi,
  • sare si piper,
  • 1 lingura patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete floricele/fluturasi si ciupercute cu calamari si ghimbir:

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem in rondele subtiri.Oparim rosiile cateva secunde, le scufundam in apa rece, le scurgem, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Calim ghimbirul si usturoiul intreg intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam apoi calamarii si sotam totul cca 3 minute la foc iute. Turnam vinul si fierbem pana se evapora. Saram si piperam, adaugam rosiile si fierbem totul 2-3 minute, apoi punem si frunzele de busuioc taiate mare - pentru ca am avut doar vreo 2-3 frunzulite de busuioc, am pus si busuioc de la plic - daca mai este nevoie adaugam sare. Curatam feliile de paine de coaja - eu nu le-am curatat - apoi le taiem in triunghiuri - sau, cum am facut eu, pentru bucuria piticului, le-am taiat cu forme pentru aluat, in forma de floricele, fluturasi, ciupercute si inimioare. Punem feliile de paine pe o tava si le dam la cuptor 5 min la 180 grade (gradatia 6), apoi le scoatem. Asezam cate 2-3 lingurite din aceasta compozitie pe fiecare felie de paine prajita, le punem in cuptorul incins la 180 grade si le lasam putin sa se incalzeasca. Le scoatem din cuptor, le presaram cu patrunjel tocat si servim imediat. Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot folosi si inele de calamar congelate;

2

de data aceasta eu am folosit rosii decojite conservate

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete floricele/fluturasi si ciupercute cu calamari si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Satisfyyourcravings 1

04.11.2016, 14:58

Si mie imi place!

Gherca Daniela 1

04.11.2016, 16:36

SimonaOlteanu 1

08.03.2017, 16:22

Iami...Foarte delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob din carne amestec si ciuperci