Tarta cu spanac si carne

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2013 | 3791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 125 gr margarina
  • 1 ou
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 4 linguri de lapte caldut
  • 50 gr seminte de floarea soarelui decojite si prajite
  • sare dupa gust
  • 200 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cartof potrivit (ras)
  • sare si piper pentru condimentat carnea
  • 2 linguri de bulion
  • 200 gr. frunze proaspete de spanac
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de bulion
  • 50 gr parmezan ras
  • 2 lingurite de susan

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si carne:

Pregatim aluatul astfel: preparam maiaua amestecand 2 linguri de faina cu laptele caldut, drojdia maruntita, zaharul si sarea.Lasam sa-si dubleze volumul, adaugam margarina, oul si restul de faina+ semintele de floarea soarelui. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem cu sucitoarea si il asezam intr-un vas termorezistent avand grija sa cuprinda si peretii vasului. Surplusul il decupam dupa forma vasului si il vom taia marunt la final sa acoperim tarta. Lasam forma cu aluatul la dospit si ne ocupam de umplutura.

Spalam spanacul, il taiem marunt si il oparim in apa cu sare (cateva minute).Il lasam la scurs. Dupa ce s-a scurs il calim in putin ulei, adaugam usturoiul zdrobit, condimentam dupa gust si trecem mai departe la prepararea carnii...

Spalam ceapa verde, o tocam marunt si o calim in 2 linguri de ulei. Curatam, spalam si dam cartoful pe razatoare (ochiurile mici), scurgem zeama din cartoful ras. Peste ceapa calita adaugam carnea tocata, lasam sa scada apa din ea si sa se partunda prin fiert la foc mic, adaugam cartoful ras si mai calim acest amestec pana se evapora complet apa lasata si se vede doar uleiul in jurul carnii.Adaugam patrunjelul tocat marunt.

Incepem sa asamblam tarta ungand aluatul cu cele doua linguri de bulion, adaugam spanacul, formam mici chiftelute din amestecul de carne si decoram cu ele tarta.

Ramasitele de aluat pe care le-am obtinut cand am decupat dupa forma tavii le vom folosi umpland golurile ramase si niveland tarta.

La final presaram semintele de susan si parmezanul ras si dam la cuptor la temperatura medie pana cand tarta capata culoare aurie (180 grade cca 40 minute)

 

TIPS-URI

1

este delicioasa calda dar mie mi-a placut si rece, a doua zi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu spanac si ricotta