Au fost foarte bune, aluatul de gogosi dulceag, branza sarata, si apoi date prin zahar pudra, au fost nemaipomenite, merita incercate.
Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul.
Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta putin si cu un disc rotund se fac cercuri medii.
Branza se da pe razatoare si se amesteca cu oul batut si mararul, apoi se pune cate o lingurita plina de branza, se pune al doilea cerc si se ciupesc bine de tot pe margini, altfel se vor desface in timpul prajirii
Se prajesc in baie de ulei fierbinte cateva secunde sau 1 minut. Se pun pe o farfurie cu servetele ca sa absoarba uleiul.
Se servesc cu zahar pudra. Sunt foarte bune se topesc in gura de moi ce sunt.
Pofta Buna!
1
Daca nu le lipiti bine se vor desface, mie mi s-a desfacut una, dar a fost foarte frumoasa arata ca o scoica, am pus poza mai jos.