Pentru mine astfel de deserturi nu foarte dulci se incadreaza printre cele pentru micul dejun sau cina, cu o cana de lapte sau iaurt, sau pentru pachetel...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina de tip 650, motiv pentru care nici nu au crescut in exces briosele...
Dupa ce masina a framantat aluatul, am pulverizat niste ulei intr-un castron, am asezat aluatul in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa creasca 20-30 minute.
Pe masa de lucru am intins folia de silicon am uns-o cu putin ulei, mi-am uns si mainile si am rasturnat aluatul. Am rupt cate o bucatica de aluat, atat cat doresc de mari sa fie briosele avand in vedere ca vor mai creste in timpul coacerii, aplatizez putin bucata de aluat, pun in mijloc o pruna uscata, adun marginile, ii dau forma de bila aluatului si il pun in forma de briose de silicon.
In tava de briose am pus hartie pentru briose, am pulverizat putin ulei in hartie si abia apoi am pus aluatul umplut. Am lasat tavile cu briose sa mai creasca la loc caldut pentru 15 minute, le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana se rumenesc deasupra. se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat pe deasupra.
Sa va fie de folos!!
1
daca nu va place faina de tip 650 o inlocuiti cu faina tip 000 sau faina pentru cozonaci
2
se pot umple dupa preferinte, cu alte fruste uscate....data viitoare voi folosii caise deshidratate
3
nu este un desert dulce, asa ca puteti sa mai adaugati zahar in aluat...