Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

de simona72 in Dulciuri, 30 Ian 2015 | 9460 vizualizari

 

Pentru mine astfel de deserturi nu foarte dulci se incadreaza printre cele pentru micul dejun sau cina, cu o cana de lapte sau iaurt, sau pentru pachetel...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 ml lapte cald
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt moale
  • 3 linguri ulei de masline
  • 650-700 gr faina tip 650
  • ulei pentru uns mainile in timp ce se formeaza briosele
  • 1 lingura plina de drojdie uscata
  • pentru umplut: prune uscate sau deshidratate
  • pentru decor: zahar pudra vanilat
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina de tip 650, motiv pentru care nici nu au crescut in exces briosele...

Dupa ce masina a framantat aluatul, am pulverizat niste ulei intr-un castron, am asezat aluatul in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa creasca 20-30 minute.

Pe masa de lucru am intins folia de silicon am uns-o cu putin ulei, mi-am uns si mainile si am rasturnat aluatul. Am rupt cate o bucatica de aluat, atat cat doresc de mari sa fie briosele avand in vedere ca vor mai creste in timpul coacerii, aplatizez putin bucata de aluat, pun in mijloc o pruna uscata, adun marginile, ii dau forma de bila aluatului si il pun in forma de briose de silicon.

In tava de briose am pus hartie pentru briose, am pulverizat putin ulei in hartie si abia apoi am pus aluatul umplut. Am lasat tavile cu briose sa mai creasca la loc caldut pentru 15 minute, le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana se rumenesc deasupra. se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat pe deasupra.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

daca nu va place faina de tip 650 o inlocuiti cu faina tip 000 sau faina pentru cozonaci

2

se pot umple dupa preferinte, cu alte fruste uscate....data viitoare voi folosii caise deshidratate

3

nu este un desert dulce, asa ca puteti sa mai adaugati zahar in aluat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose pufoase cu visine