Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie

de Rita Ilies in Prajituri, 13 Dec 2013 | 6312 vizualizari

 

Așa cum v-am povestit în cealaltă rețetă de brioșe ( de pe blog ), sunt originare din Regatul Unit al Marii Britanii. Au iz regesc și sunt printre primele în lista lungă a plăcerilor mele vinovate, :))
Azi, am preparat unele de post și sunt tare mulțumită de ce-a ieșit. Să vă explic... :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 12 linguri cu făină
  • 5 linguri cu zahăr
  • 250 ml apă minerală
  • 40 ml ulei
  • un praf de copt
  • jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • o fiolă cu esență de migdale
  • coaja rasă de la o portocală
  • două cuburi rahat
  • Ingrediente glazură:
  • 10 linguri cu zahăr pudră
  • două lingurițe cu apă
  • o fiolă cu esență de lămâie
  • fulgi de zăpadă pentru decor :)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie:

Mixați zahărul cu ingredientele lichide. Adăugați praful de copt, bicarbonatul și esența de migdale. Continuați să mixați până când zahărul se dizolvă. Cerneți făina, adăugați coaja rasă de portocală și încorporați-le ușor cu o spatulă.

 

Umpleți formele din silicon și așezați câte două-trei cubulețe de rahat. Dați brioșele la cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute la 180 de grade. Încingeți cuptorul înainte.

 

Puneți zahărul într-un castron, apoi adăugați esența și apa. Le omogenizați bine și ornați. Veți obține niște brioșe delicioase, cu un gust divin dulce-acrișor.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe de post cu rahat și glazură de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu osânză