Briose cu topping de branza

de cccris in Prajituri, 25 Feb 2010 | 5294 vizualizari

 

Nu ma mai satur!

 

INGREDIENTE

Briose:

  • 2 1/2 cup faina
  • 1 1/2 cup zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 2 cutii iaurt la temperatura camerei
  • 1 1/2 cup ulei
  • 1 lingurita otet alb
  • 1 lingurita esenta vanilie

  Topping:

  • 150gr unt moale
  • 250 gr brinza crema fina
  • 400gr zahar pudra foarte fin
  • esenta de vanilie
  • citeva bucatele de ciocolata cu lapte
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu topping de branza:

    Se incinge cuptorul la 180grade.     Se amesteca lichidele.     Se amesteca ingredientele solide si se pun putin cite putin peste cele lichide.     Se pun hirtiutele pentru briose in tava speciala si se umplu 3/4 cu aluat.     Se lasa in cuptor 20-30 min. Se scot cind trec testul scobitorii si se lasa la racit pe gratar.     Se mixeaza untul cu brinza spuma, se adauga esenta de vanilie si putin cite putin zaharul pina la incorporarea completa. Daca se doreste o crema mai tare se mai pune zahar.     Se orneaza cu jumatate din crema de brinza prajiturile si se pun in frigider.     Restul de crema se amesteca cu ciocolata topita, dar nu fierbinte. Se scot de la frigider briosele si se decoreaza cu toppingul de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu topping de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

26.02.2010, 14:00

arata super...si gustul nu se mai discuta...

epurasha2bb 1

05.03.2010, 18:22

superb arata! si treuie sa incerc si asa cu crema de branza, de obicei le fac cu fructe doar!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos