Brioșele reprezintă desertul perfect, se fac ușor, sunt versatile și te îmbie cu gustul lor bun.
Pentru aceste Brioșe cu mere - Rețeta rapidă pentru un deșert gustos și aromat, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, lapte, ulei, făină, mere, scorțișoară.
Cum se prepara aceste Brioșe cu mere - Rețeta rapidă pentru un desert gustos și aromat:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Tapetează tava de copt cu hârtii de brioșe.
Într-un bol, sparge cele 2 ouă, adaugă un praf de sare și zahărul, apoi mixează-le bine până își dublează volumul. Adaugă esență de vanilie, uleiul, laptele și făina amestecată cu praful de copt și scorțișoară. Mixează bine totul până obții o compoziție omogenă.
Taie merele în cubulețe, apoi încorporează-le în compoziția de ouă. Pune deoparte câteva cubulețe de mere.
În fiecare formă de brioșă, pune câte o lingură din compoziție. Așază deasupra fiecăreia câteva cubulețe din merele puse deoparte și presara peste ele puțin zahăr amestecat cu scorțișoară.
Coace brioșele în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă brioșele la temperat, apoi le poți transfera pe un grătar de bucătărie pentru a se răci bine.
Servește-le pudrate cu zahăr, sunt o bunătate!