Briosele sunt preferatele copiilor, le savureaza cu mare pofta oricand au pofta de ceva bun si pufos. De data aceasta am combinat afine si fulgi de migdale pentru o textura crocanta deasupra.
Pentru aceste Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase, am folosit ca ingrediente: oua, zahar, faina, unt, afine si fulgi de migdale.
Cum am preparat aceste Briose cu afine si fulgi de migdale - Dulci si foarte pufoase:
Topeste untul si lasa-l la temperat.
Intr-un bol, sparge cele 4 oua, adauga un praf de sare si zaharul si mixeaza-le foarte bine pana devin cremoase si capata consistenta.
Amesteca faina cu praful de copt, apoi incorporeaza-le in compozitia de oua. Adauga in fir subtire untul topit si racit si mixeaza bine pana devine omogena compozitia.
Nu te speria daca ti se pare lichida, asa trebuie sa fie.
Adauga afinele si amesteca usor cu o spatula cat sa se distribuie uniform.
Toarna compozitia in forme de briose. Eu am folosit cutii de carton mai marisoare si au rezultat 6 bucati. Daca folosesti tava de briose, tapeteaza cu hartii. Nu le umple pana sus pentru ca va creste mult aluatul.
Presara fulgi de migdale pe fiecare. Daca nu iti plac, nu pune.
Coace briosele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 20-25 de minute in functie de cuptor.
Dupa coacere, scoate briosele din cuptor si lasa-le la racit. Daca vrei, le poti pudra cu putin zahar.
Sunt delicioase si te vor cuceri prin textura lor pufoasa si gustul de unt.