Prajitura cu ciocolata

de adinaciosescu in Prajituri, 18 Oct 2010 | 7958 vizualizari

 

Este o reteta preluata din "jurnalul national"

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 100 gr.ciocolata menaj,neagra
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de portocala rasa
  • CREMA:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr. ciocolata 
  • 150 gr. zahar
  • 200 gr. unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blatul:

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga albusurile batute cu un praf de sare si amestecate cu faina.Amesteci de sus in jos cu grija sa nu se lase.Apoi adaugi ciocolata topita,zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Coci in tava unsa si tapetata cu faina sau tava tapetata cu hartie de copt. Rece il tai in doua foi.

Crema:

Galbenusurile le freci cu zaharul,adaugi laptele si le pui pe bain-marie sa fiarba ,pana se ingroasa,apoi dai la racit. Rece adaugi ciocolata topita si iar dai la rece putin.Apoi amesteci cu untul spuma.

Cu aceasta crema umpli blatul si dai un strat subtire si deasupra. Deasupra razi ciocolata sau ce-ti doreste sufletelul.

TIPS-URI

1

poti folosi coaja de lamaie in loc de portocala

2

poti coace in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta