Încă de când am început diversificarea, am fost în căutare de rețete sănătoase și hrănitoare pentru copilul meu. Nefiind mâncăcios de fel, a trebuit să fac eforturi colosale pentru ca fiecare masă să fie cât mai interesantă. În ideea această, vin cu o propunere pentru mic-dejun: brioșe cu gem de prune, fără zahăr. Dacă bebe e mai mare de un an și jumătate, eu zic că două-trei linguri de zahăr brun sau de cocos adăugate în compoziție sunt în regulă.
meniu copii
Într-un vas, se amestecă făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilat, coaja de lămâie.
Ouăle se separă: gălbenușurile se bat cu mixerul 3 minute la viteză mare și peste ele se adaugă uleiul, laptele și apa.
Turnăm amestecul acesta peste făină. Se amestecă bine cu o spatulă, apoi, fiecare formă va fi umplută pe trei sferturi cu aluat. Deasupra adăugăm câte o jumătate de linguriță de gem de prune fără zahăr (magiun).
Se introduc în cuptorul preîncălzit și se lasă la copt aproximativ 20-25 de minute.
Se scot și se lasă la răcit, apoi se servesc cu drag!
1
pentru a le îndulci, vă sfătuiesc să adăugați zahăr din cocos; are o aromă deosebită și e mult mai sănătos decât celelalte tipuri de zahăr existente în comerț.
2
puteți renunța la praful de copt, brioșele ies și fără acesta, însă ies mult mai pufoase dacă puneți praf de copt.