Tort Minnie Mouse

de Patty in Mancare copii, 21 Mai 2016 | 4858 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de vanilie:

  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • sare.

Pentru blatul de cacao:

  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • fulgi de ciocolata
  • sare.

Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:

  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml fsmantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra

Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:

  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • ciocolata alba Primola
  • zeama de lamaie

Pentru insiropat:

  • sirop de zmeura

Pentru decor:

  • unt 82%grasime
  • zahar pudra
  • pasta de zahar
  • foi icing imprimate
  • decupatoare
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minnie Mouse:

Pregatirea blaturilor: 
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul. 
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus. 
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade pentru 40 minute. 

Blatul de cacao se prepara respectand aceeasi pasi de la blatul de vanilie,doar ca faina se amesteca cu cacao si se amesteca cu compozitia. 

Pregatirea cremei de iaurt cu frisca: 
Hidratam gelatina cu apa calduta,iar frisca o batem spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra.Se amesteca bine crema. 

Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba: 
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.Se adauga zeama de lamaie dupa gust. 

Asamblarea tortului: 
Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se aseaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor. 
Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore. 
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari.

Cand untul este bine intarit ,iar tortul este bine finisat se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minnie Mouse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

23.05.2016, 20:54

Mariana32 1

13.10.2022, 09:46

O întrebare...ce diametru are tortul(tava in care ați copt foile).Ce fel de tavă?

Mariana32 1

13.10.2022, 09:47

O să încerc rețeta pentru ziua fetiței mele.Revin cu păreri după 🤗

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cuib de pasari