nu am cuvinte ,ceva foarte delicios................o reteta "furata" de la un restaurant din tg-mures in urma cu 7 ani
Se curata ciupercile si se toaca marunt apoi se calesc
Morcovul se rade si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul
Se amesteca ceapa cu ciupercile si se calesc la fic potrivit pana scade apa
Se umplu clatitele cu acesta compozitie (2-3 linguri) apoi se impatura ,gen sarmalute se da partea din stanga apoi din dreapta spre mijloc si apoi se relueaza cu grija sa nu se rupa
Dupa ce sau teminat toate clatitele de umplut se prajesc
Se face o compozitie din faina alba,apa minerala si putina sare(in varianta de post,altfel se poate face cu ou si faina) prin acesta compozitie se dau caltitele apoi prin pesmet dupa care se prajesc in ulei foarte bine incins
Se servesc cu checiap si mujdei de ustruoi sau samantana(alioli)
SANT GROZAVE merita sa le incercati(eu le facem cu salam si cascava,dar in varinata de post am pus ciuperci)