Branzoici

de andreea_nagy in Prajituri, 27 Sep 2014 | 3848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat :
  • 2 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25g )
  • 4 ling. zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 margarina ( am folosit Rama)
  • 100 ml ulei
  • 500-600ml lapte caldut
  • 4 oua
  • 1 ou pt. uns
  • Umplutura de varza :
  • o varza
  • 3 ling. ulei
  • sare , piper
  • Umplutura de urda :
  • 1kg urda
  • 3 oua
  • marar tocat
  • coaja de lamaie
  • 2 plic zahar vanilat
  • 3-4 ling zahar
  • 2 ling gris ( daca e mai apoasa urda )
  • Umplutura de branza :
  • 500 gr barza sarata / telemea sau ce aveti la indemana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Varza se taie marunt si se pune la calit cu uleiul si sare . Cand este gata se adauga piper dupa gust si se pune la racit .

Urda se amesteca bine cu ouale , zaharul , zaharul vanilat , coaja de lamaie si mararul .

Branza sarata se razuieste intr-un bol.

Aluat :Prima data se face maiaua : Intr-un bol se pune drojdia cu 2 ling. zahar si 100 ml lapte caldut si se lasa vreo 15 min la dospit , la loc caldut .
Intr-un castron incapator se cerne faina si se amesteca cu sarea , se face un gol in mijloc si se pun acolo ouale , 400 ml lapte caldut , restul de zahar ,margarina topita (sa nu fie fierbinte ) , uleiul si maiaua , se amesteca bine in mijloc sa se bata putin ouale si apoi incepem sa incorporam incet din faina de pe margini cu o lingura. Cand nu se mai poate amesteca cu lingura se incepe framantatul cu mainile . Trebuie sa fie un aluat nu foarte tare si sa nu se lipeasca de maini , daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut ( in cazul in care e mai tare ) sau faina ( in cazul in care e prea moale si se lipeste ) . Se framanta bine , sa iasa un aluat aerat. Apoi se lasa la dospit , la loc caldut , 1-2 ore .
Dupa ce a dospit , se i-a cate o bucata din aluat , se intinde , se taie din el patrate ( cat de mari doriti ) , se pune in mijloc umplutura , si se impatura in colturi ( colturi opuse ) . Se pun in tava , pe hartie de copt si se mai lasa putin la dospit ( 15-20 min ) , apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor la 180 grade , cca 20-25 min , in functie de cum se inrosesc . 

 

   

TIPS-URI

1

Daca nu faceti cu umplutura sarata , mai puteti pune in aluat inca 2-3 ling. zahar si coaja rasa de lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

andreea_nagy 1

14.10.2014, 14:21

Multumesc !!!

mihaelar63 1

13.10.2015, 14:11

La multi ani !!!

miki_a 1

13.10.2015, 15:22

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoici