Cand i-am vazut la Simo, mi-au facut rau cu ochiul. Azi i-am facut si eu si recunosc ca sunt cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat.
Simo, biscutiii astia sunt cu dedicatie pentru tine, muah!
Untul se topeste si se adauga zaharul peste el si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga ouale si se amesteca bine; presaram un pic de scortiosara si adaugam vanilia.
Peste aceasta compozitie, se adauga fulgii de ovaz, merisoarele si stafidele si se incorporeaza bine. La sfarsit, se adauga faina cu praful de copt si se amesteca toata compozitia.
Se pregateste o tava prevazuta cu hartie de copt si se asaza biscuiti rotunzi formati cu mana umeda. Se pot face sub forma de baton sau rotunzi, dupa cum doreste fiecare.
Se coc la cuptor cam 20 min.
Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.
1
eu am folosit faina integrala in loc de faina alba.
2
se pot pune diverse cereale sau seminte
3
ingredientele costa in jur de 20-25 lei
4
aroma de scortisoara este subtila, dar speciala, ii recomand cu toata inima la un ceai sau la cafea.
5
usor si rapid de facut. in maxim 30 min aveti niste biscuiti deliciosi.