Daca tot am scos samburii, au ramas cateva visine si am incropit o tava de chec, asa cum s-a putut si cu ce a fost prin casa. Pozele nu sunt prea reusite, fiindca nu prea ma pricep. Pana ma invat cu noua achizitie...
Se separa albusul de galbenus, apoi se mixeaza albusul bine pana devine o spuma lucioasa. Se adauga zaharul treptat mixind in continuare. Galbenusurie se freaca bine cu uleiul, zaharul vaniliat, razatura de lamaie si iaurtul, apoi se amesteca cu albusul si se mai mixeaza 5 minute. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza treptat in compozitia obtinuta, amestecand cu paleta de jos in sus usor, pana se incorporeaza bine.
Intr-o tava (eu am folosit tava mea de 45/ 35 cm) se pune hartie de copt, se pune compozitia, apoi asezam visinele fara samburi. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 grade si se lasa cca 35- 40 minute. Cand este rumena bine o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar praf.
Se portioneaza asa cum doreste fiecare. Sa va fie de folos.
1
Un desert usor de realizat nu tare costisitor si este de sezon.
2
Garantat este bun