Bomboloni

de nadina73 in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 6187 vizualizari

 

Bombolonii sant niste gogosele mai mari ,se se servesc la micu dejun cu gem sau crema,sant noi pufoase si nu te mai poti opri din mancat

 

INGREDIENTE

  • 900g faina
  • 375 ml lapte caldut
  • 30 g drojdie
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 90 g unt
  • coaja de lamaie
  • 2 esente de vanilie
  • putina sare
  • zahar tos pt decor
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboloni:

Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar se lucreaza foarte bine cu el

Se lasa la programul de framantat+dospit aproximativ 2 ore (sau se framanta cu mana)

Dupa ce aluatul a dospit se scoate, se framanta putin pe masa de lucru cu faina dupa care se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm ,se taie cu un dispozitiv sau cu un pahar cu gura mai mare. Se lasa la dospit aproximativ 30 minute. Dupa ce gogoselele au crescut se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti. Va ramane o dunga alba la mijloc. Se dau prin zahar tos sau se pot umple cu gem.

Sunt atat de moi si de pufoase, ca nu te mai opresti din mancat, deci nu e pt cele care tin dieta

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pentru pofticiosi cu glazura