Recunosc sunt fan ciocolata si branza. Asa ca m-am gandit sa le combin, sa fac un cheesecake tras in ciocolata delicioasa.:)
1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine.
2. Cerne faina in compozitie si omogenizeaza cu ajutorul mixerului.
3. Adauga ciocolata maruntita in compozitie si inglobeaz-o cu ajutorul unei spatule/linguri.
4. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 1h si 20 min.
5. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet inainte de a-l decora.
Glazura si asamblare:
1. Intr-o cratita cu fun dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.
2. Pune cheesecake-ul pe un gratar, deasupra unui platou si toarna ciocolata topita peste el. Muta apoi cheesecake-ul pe un platou si decoreaza-l cu fulgi de migdale si carlionti de ciocolata. Enjoy!
1
in locul esentei de pepene poti utiliza orice alta aroma iti este pe plac.
2
poti folosi ciocolata cu lapte, in cazul in care cea amaruie nu-ti e pe plac.
3
carliontii de ciocolata ii obtii razuind ciocolata (lasata la temperatura camerei) cu un curatator de legume.