Bomboane aperitiv cu cascaval

de adnia in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2013 | 3505 vizualizari

 

Stiu ca suntei in cautarea aperitivelor perfecte pentru petrecere! Recunosc, si eu am cautat tot felul de idei simple si de efect, care sa se prepare repede si sa faca senzatie printre invitati.

Asadar, astazi va propun aceste bomboane aperitiv cu cascaval, o idee foarte draguta, pe care am gasit-o pe blogul lui Angi, careia ii multumesc! Dar sa trecem la bomboanele noastre cu cascaval: asa cum am spus, se prepara foarte repede, dar..atentie! trebuie sa va si miscati foarte rapid, deoarece foitele acelea fine de placinta se usuca extrem de rapid, eu abia am avut timp sa fac pozele:)) Dar sa stiti ca tot efortul acesta chiar merita, baiatul meu a fost foarte incantat de bomboanele aperitiv cu cascaval, ba chiar mi-a mai si comandat alta portie, de data aceasta sa fie cu mere!

Deci, iata si cum se pregatesc:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g cascaval tare (preferabil sa aiba forma patrata/dreptunghiulara, sa se poata taia bine)
  • 1 pachet foi de placinta
  • putin ulei pentru uns foile
  • sfoara de bucatarie,pentru legat bomboanele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane aperitiv cu cascaval:

 

1. Se taie cascavalul in cuburi mari, cat posibil de aceeasi marime.

2. Se desfac foile de placinta, una cate una, se ung cu putin ulei (sa nu se usuce imediat), se taie pe latul in fasii egale, care si ele se taie pe jumatate.

3. Se taie sfoara in bucati egale si se pun la indemana.

4. Se plaseaza cate un cub de cascaval pe marginea unei fasii de foaie pregatite dinainte si se ruleaza cu grija, infasurandu-se bine cubul de cascaval, dar totusi bland, ca sa nu se rupa foaia.

5. Marginile aluatului se rasucesc foarte usor la capatul cubului de cascaval infasurat, ca si cum am rasuci folia de ambalaj a unei bomboane.

6. Fiecare capat al “bomboanei” se leaga lejer cu cate o bucata de sfoara, de asemenea pregatita dinainte.

7. Se repeta operatiunea pentru fiecare bomboana in parte, pana se ruleaza toate cuburile de cascaval.

8. Bomboanele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece

30 minute.

9. Se introduce tava cu bomboane reci in cuptorul incins si se coc 3-4 minute, cu mare atentie, sa nu se topeasca (eventual se pot rasuci, sau coace in 2 etape, intre care se racesc putin, pentru a evita topirea cascavalului).

10. Se scoate tava cu bomboane aperitiv din cuptor si se lasa dau la rece, pentru a-si pastra forma.

11. Se desface sfoara fiecarei bomboane cu mare grija si se aseaza frumos in paltou. Se pot servi imediat, sau pot fi lasate “in asteptare” pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane aperitiv cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

30.12.2013, 16:44

interesante

diaconta 1

30.12.2013, 18:13

Ce idee faina dar stiu ca ai ceva rabdare sa le faci

adnia 1

01.01.2014, 10:50

daaaa, Dia! am avut rabdare..si am facut si cu mere, la cererea publicului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baghetele de pui cu branza