Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2015 | 3051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1/4 legatura coriandru proaspat
  • cateva felii Jalapeno conservat
  • 150 grame linte conservata
  • 1 ardei
  • 1/4 lingurita seminte coriandru
  • 1 catel usturoi
  • 1/4 lingurita paprika afumata
  • 150 grame rosii coapte
  • 1 lingurita otet din vin rosu
  • 2 oua bio
  • sos picant (eu am folosit Tabasco Chipotle)
  • 1 avocado copt
  • 1 lime
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti:

Se toaca ceapa, usturoiul, tulpinile de coriandru, Jalapeno si rosiile.

Se soteaza ceapa, tulpinile de coriandru si Jalapeno in putin ulei de masline, 10 minute, pana se inmoaie, dar nu prind culoare. 

Se adauga semintele de coriandru, se mai prajesc cateva minute, apoi se adauga lintea.

Se adauga 100 ml de apa, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute. 

Dupa cele 10 minute, cu ajutorul unui blender se transforma lintea intr-un piure nu foarte fin. Se prajeste in putin ulei de masline, la foc mediu 15 minute, pana devine crocanta, amestecand din cand in cand.

Se coace ardeiul pe un gratar fierbinte, apoi se curata de coaja si seminte si se feliaza in fasii de 2 cm latime.

Se soteaza usturoiul intr-o tigaie cu putin ulei de masline, apoi se adauga ardeiul copt, paprika si rosiile.

Se adauga sare si piper, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga otetul, se ia de pe foc si se adauga frunzele de coriandru tocate.

Se prajesc ouale dupa preferinte.

Se taie avocado felii si se stropeste cu sucul de la 1/2 lime.

Cealalta jumatate de lime se taie felii.

 Se serveste lintea cu salsa de ardei, ouale, feliile de lime si sosul picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte crocanta cu oua si salsa de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paratha