Pariziene cu cascaval si sunca

de dakris in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2012 | 9892 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 160 g cascaval
  • 6 felii sunca Praga
  • Pt uns si decor
  • 1 galbenus
  • 30 ml lapte
  • susan
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu cascaval si sunca:

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc caldut.

Pe planseta de lucru infainata se mai framanta o data aluatul si se imparte in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde in forma dreptunghiulara de grosime cca 0,5 cm. Pe una din jumatati taiem fasii de cca 1 cm latime. Se adauga umplutura astfel: cascaval, peste el ½ felie sunca si iar cascaval. Se intorc marginile (ca in imagini) pentru a nu se scurge cascavalul la copt, se ruleaza si se pun in tava, lasandu-le inca cca 15 min sa mai creasca. Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se presara susan.

Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu cca 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu cascaval si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Teo 1

18.03.2012, 23:01

ce ''masurate'' sunt !

dakris 1

19.03.2012, 07:33

Da, Miruna, sunt ideale pt micul dejun.

dakris 1

19.03.2012, 07:34

Eh, Teo, cat de cat trebuie "masurate"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]