Blat de tort

de -Licurici- in Torturi, 17 Sep 2015 | 7766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un pahar zahar
  • 2 liculete zahar vanilat
  • o lingurita esenta vanilie
  • o lingurita esenta lamaie
  • o lingurita coaja de lamaie+portocala
  • 200g faina
  • 2 linguri cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat de tort:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut albusurile cu putina sare, folosind mixerul.

Am adaugat zaharul putin cate putin, amestecand continuu, apoi galbenusurile, esentele si coaja de lamaie+portocala. Am mai amestecat cu mixerul pana s-a ingrosat, apoi am adaugat faina putin cate putin, amestecand cu o paleta, de jos in sus.

Am pus foaie de copt intr-o forma de tort detasabila, am uns cu ulei pe margine si am adaugat compozitia.

Am bagat la cuptor pentru 30min.

TIPS-URI

1

Am folosit tava cu diammetrul de 26cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu blat de pandispan si fructe din compot.