Multumesc Timea pentru reteta
Foi - intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,
Galbenusurile le mixam cu untul topit si racit, adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o spatula, adaugam faina, coaja de lamaie si amestecam pana ce se omogenizeaza
Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, turnam 1/2 din compozitie si dam la cuptorul incalzit cca 15 min, scoatem din tava foaia si lasam sa se raceasca.
Repetam si cu a 2 foaie la fel.
Dupa ce s-au racit foile le punem una peste alta si le taiem in 3
Crema - intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si punem pe baie de aburi pana ce se topeste zaharul, luam de pe foc si mixam galbenusurile,
In alt vas topim ciocolata cu lingura de unt pe baie de aburi, apoi o adaugam peste crema de oua, adaugam si nuca macinata.
Mixam untul cu zaharul pudra si cu cacaoa pana devine cremoasa, adaugam treptat peste crema de galbenusuri,
Asamblare-asezam prima foaie-crema-repetam cu restul de 4 foi.
Imbracam tortul in crema, facem moate deasupra atatea cate felii avem si dam la rece,
Pe foaia care am oprit-o cu varful unui cutit trasam linii (eu am ales triunghi)
Caramel - topim zaharul cu lingurita de unt (avem grija sa nu il ardem) si turnam deasupra la foaie, il intindem si cu cutitul trecut prin unt taiem fiecare bucata.
Cu ele decoram tortul (eu ales pe fiecare bucata sa ung cu ciocolata pe partea mai lata)